• 5 adet patates
  • 6-7 adet yeşil biber
  • 1 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patlıcan
  • 1 adet kabak
  • 1 yemek kaşığı konserve bezelye
  • 2 adet domates
  • 8 parça tavuk baget
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Baharatlar (isteğe göre)
Hazırlanışıİlk olarak patatesleri elma dilimler gibi dilimleyip, fırın tepsisine diziyoruz. Biberlerin bir kısmını doğrayarak koyup, bir kısmını da doğramadan ayırıyoruz. Soğanı,sarımsağı, havucu, patlıcanı ve kabağı doğrayıp ekliyoruz. Sıvı yağımızı dökerek sebzeler ile harmanlıyoruz. Bagetlerimizi güzelce yıkayıp, sebzelerin üst kısmına koyuyoruz. Domatesleri küp küp doğrayıp ekliyoruz. Doğramadan, ayırdığımız biberlerimizi üst kısma diziyoruz. Bezelyeleri serpip, tuzunu ve baharatını ekliyoruz. Son olarak en üst kısmına tereyağını dilimleyerek koyuyoruz.180 derece fırında suyunu çekene kadar pişiriyoruz.Afiyet olsun!!! :)

reklam alanı